Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Karamelrand

Lidt godt til den søde tand!!!

Mængde/antal pers: 6 personer

Ingredienser:
 Karamel;
 250 g sukker (3 dl)
 2 dl kogende vand


 Endvidere;
 6 dl fløde 13%
 1 stang vanille
 6 æg
 4 spsk sukker
 2 dl piskefløde
 


Fremgangsmåde:

Smelt sukkeret lysebrunt på en varm tør pande. Kom det smeltede sukker i en randform (1 liter) og fordel karamellen formen med en paletkniv eller ved at vippe formen. Husk grydelapper, da formen bliver meget varm. Pas også på stænk fra karamellen. Hæld det overskydende karamel tilbage på panden, tilsæt kogende vand og lad det koge ind. Hæld karamelsovsen fra panden og lad den blive kold. Bring fløde og den flækkede vanilliestang i kog. Pisk det hele æg og sukkeret let sammen. Pisk den kogende fløde i æggemassen.
Hæld cremen gennem en sigte ned i den karamelbeklædte form. Kom folie eller pergamentpapir over og stil formen i vandbad i ovnen ved ca 150 grader ca. 5 min., til cremen er stivnet
Lad randen blive kold. Vend den ud på et fad. Pisk fløden til skum og bland den forsigtigt med det kolde karamel umiddebart før serveringen.

Servr karamelsaucen til.


Opskriften er skrevet af: anja3d, 13-02-2002 16:41

Andre opskrifter skrevet af anja3d
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6097 der ser denne opskrift.