|
|
    
|
|
Kålbudding med tomatsauce
Et alternativ til kåldolmer - det smager bare så godt med tomat -creme fraisesaucen. Dejlig ret.
Mængde/antal pers: 3-4 personer
|
|
Ingredienser:
Kålbuddingen:
1 hvidkål
50 g smør
1 tsk groft salt
2 dl. vand
250 g hakket svinekød
250 g hakket kalvekød
100 g mel
2 tsk groft salt
½ tsk peber
1 tsk tørret merian
1 revet skalotteløg
1 fed hvidløg
1 æg
4 - 4½ dl mælk
evt 2 tomater
persille
Tomatsauce:
20 g smør
20 g mel
4 dl væske (kålvand+vand)
1 bouillonterning
1 bæger creme fraise (18 eller 35 % á 180 ml)
3 spsk tomatpure
1 tsk groft salt
1/4 tsk peber
Fremgangsmåde:
Kålbuddingen: Kålen snittes fint. Svitses i smør, tilsættes salt og vand og dampes under låg ca. et kvarter. Kød, mel, krydderier, løg, æg og mælk røres til en fars. Kålvandet gemmes til saucen. Kål og fars lægges lagvis i et smurt fladt ovnfast fad. Det øverste lag skal være fars. Fadet sættes i ovn ved 200 gr og bages i ca 3/4 time. Kan evt. pyntes med tomatskiver og persillekviste. Serves med kartofler og tomatsauce.
Tomatsauce: Smørret smeltes, melet kommes i, hvorefter kålvand og vand, ialt 4 dl tilsættes. Bouillonterning, creme fraise og tomatpure tilsættes, og saucen smages til med krydderier.
|
|
Opskriften er skrevet af: Bodil, 28-11-2016 00:54, redigeret: 06-12-2017 18:21
Andre opskrifter skrevet af Bodil
Findes i følgende kategorier: Hverdagsmad Hovedretter Retter med svinekød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8859 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|