Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Oksesteg med rødvinssauce

En god middag!!!

Mængde/antal pers: 8 personer

Ingredienser:
  3 - 4 kg oksetyndsteg eller højrebssteg
 salt, peber
 1 - 2 fed hvidløg
 2 dl rødvin
 3 - 4 dl vand
 4 skalotteløg
 1 gulerod
 Krydderbuket af:
 lille bdt. persille
 1 laurbærblad
 1 kvist timian
 1 - 2 løvstikkeblade (evt. tørret løvstikke)
 Rødvinssauce:
 Siet pandesky, mel, salt, peber - 1 dl piskefløde.
 


Fremgangsmåde:

Få slagteren til at skære kødet i rudemønster og fjerne nervestrengen ved rygraden. Gnid kødet godt med salt og friskkværnet peber. Stik evt. 1 - 2 fed delte hvidløg ind ved benet. Lav nogle små lommer med en skarp, spids kniv.
Læg stegen på ovnristen med bradepanden under. Sæt den i ovnen på nederste rille ved 250 i 15 min. Dæmp varmen til 160 og videresteg ca. 1 3/4 time. 5 - 15 min længere hvis kødet skal være rosa.
Stegetiden afhænger af kødets tykkelse og kvalitet.
Hæld vand og rødvin ved stegen og læg urter og krydderurter i bradepanden efter 3/4 times stegning. Hæld pandeskyen fra stegen 5 min. før den er færdig. Indstil ovnen på grill eller stærk ovenvarme og efterbrun stegen med ovndøren på klem. Sluk for ovnen og lad stegen stå og samle saften 10 - 15 min stadig med ovndøren på klem, inden den skæres for.
Rødvinssauce:
Si pandeskyen op i en kasserolle. Lad skyen koge igennem. Rør lidt mel, 1 - 3 tsk ud i lidt vand og pisk jævningen i skyen. Tilsæt piskefløde og lad sovsen indkoge ved svag varme uden låg i 10 - 15 minutter. Skum sovsen. Smag til med salt og peber.
Server evt. med bagte kartofler og fltes.

Opskriften er skrevet af: anja3d, 13-02-2002 16:47, redigeret: 13-02-2002 16:49

Andre opskrifter skrevet af anja3d
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
Tvillingerne2004: Har afprøvet denne opskrift
Tvillingerne2004 kommentar: Himmelsk opskrift. Afprøvet nytårsaften, og smagte bare så godt med hasselbackkartofler til....kan varmt anbefales...og brug gerne grønsagerne som du putter i ovenen som garniture til retten....det gør den bare endnu bedre.
vip.: Har afprøvet denne opskrift
vip. kommentar: supergod

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 27578 der ser denne opskrift.