3. Risen: 600g bomba el. senia rice 12stk tråde med safran 2stk rosmarin kviste
Fremgangsmåde:
1. Kyllingebouillon Tilføj følgende: olien, laurbærblade, hvidløget delt på midten, kyllingen og salt Steges indtil der opnås en gylden brun farve Skær grøntsagerne ud i passende størrelse og kom dem på panden Steges i 1-2min Tilføj de 3L vand Koges i 30min ved lav varme Filtrer og gem bouillonen til paellaen
2. Sovsen Varm paella panden op ved lav varme Tilføj lidt salt over hele pandens overflade Tilføj 120ml olivenolie Tilføj de 4 fed hvidløg Når olien er blevet varm tilføjes kylling/kanin Undgå at overstege kyllingen og læg dem ud i siden når de er gyldne Fedene med hvidløg kan nu fjernes Skær de grønne bønner i mindre stykker og placer dem i midten - igen undgå at bønner oversteges Riv tomaterne til pure på et hakkejern eller hak dem med en stavblender - tilføjes sammen med pimientón i midten og blandes med eksisterende ingredienser, husk at røre så det ikke brænder på
3. Risen Tilføj bombarisen over hele overfladen og bland med sovsen Rør rundt i et minuts tid til risen har suget sovs og olie til sig Tilføj den varme bouillon Fordel grøntsager, kød og ris jævnt over hele panden Fra nu af skal der ikke længere røres i paellaen Fordel safran-trådene og rosmarinen over paellaen Skru op for varmen til bouillonen koger, skru så ned til meget lav varme Når risen bliver synlig i overfladen skru helt ned for varmen og test risens konsistens Et låg kan benyttes til at styre fordampningen Når risene er løse og gennemkogt slukkes for varmen. Lad evt. retten stå 5min før servering
TIP: Sprød bund kan åbnes når risene er kogt møre. Tilføj herefter en smule olivenolie og behold temperaturen ved lav varme. Mærk efter med en teske og sluk for varmen så snart bunden begynder at virke fast.
EKSTRA TIP: Paellaen kan med fordel tilberedes på en grill med indirekte varme til sidst (når risen er synlig i overfladen, men mens der stadig er væske tilbage) i ca. 20-30min. Herved opnås en ekstra lækker røgsmag.
Opskriften er skrevet af: andreas.jespersen, 31-07-2017 16:42, redigeret: 31-07-2017 16:53
Andre opskrifter skrevet af andreas.jespersen
Findes i følgende kategorier: HovedretterRetter med kyllingKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 1603 der ser denne opskrift.