|
|
|
Hurtig og nem Blommemarmelade
Mængde/antal pers: 1 stort glas / flere små
|
|
Ingredienser:
400 g blommer
125 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk vand
Evt 1 tsk kanel
Fremgangsmåde:
Rengør, halver og udsten blommerne.
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, blommer, kanel og vand i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner. Lad låget være på i starten men tag det af de sidste 10 min.
Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.
Nyd blommemarmeladen på en lun nybagt bolle eller scones, i skyr, på morgengrøden eller i en lækker blommetrifli.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 27-08-2017 16:56:00
, redigeret: 03-09-2017 10:48:00
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Syltning Morgenmad
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Dejlig og nem marmelade
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 3576 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|