Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Slotssteg

En herregårdsret med cognagsauce!!!

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
  1 kg oksebov
  smør eller margarine
 1 spsk. hvedemel salt, peber
 2 dl bouillon eller vand 1 laurbærblad
 5-6 korn allehånde
 1 lille Iøg
 1/2 spsk vineddike
  4 ansjosfileter
 1 spsk. hvedemel 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde:

Kødet brunes på alle sider i en gryde.
Salt, peber og hvedemel drysses over kødet og brunes.
Der spædes med bouillon. Allehånde, laurbærblad og hakket løg tilsættes, og kødet steges under låg ved svag varme.
Efter 1 times tid tilsættes eddike og ansjoser, og stegen vendes. Fortsæt stegningen til kødet er mørt, 1 1/2 - 2 timer. Tag kødet op og hold det varmt. Si saucen og jævn den med lidt mel udrørt i fløden, og kog saucen igennem. Skær kødet for og server det med saucen, kogte kartofler og grønsager eller salat.

Saucen kan smages til med cognac.


Opskriften er skrevet af: anja3d, 13-02-2002 16:53, redigeret: 13-02-2002 22:34

Andre opskrifter skrevet af anja3d
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5068 der ser denne opskrift.