Man kan lave lækre syltede rødbeder i mange farver. Det er sjovt fx at have helt hvide beder - de smager som de røde, men ligner nærmest asier.
Mængde/antal pers: 3 glas
Ingredienser: 1 kg rødbeder (valgfri farve) Vand 1 tsk Salt
Lage: 5 dl lagereddike 250 g sukker Fremgangsmåde:
Rødbederne kommes i vand og vaskes og skures grundigt. Kommes i en gryde og dækkes med vand, tilsæt salt. Rødbederne koges i ca. 1 time. Hvis du har rødbeder i flere farver så del dem op i hver sin gryde.
Hæld vandet fra. Hæld koldt vand på rødbederne. Tag handsker på, gnid skrællen af rødbederne. Skær rødbederne i skiver.
Lage: Eddike og sukker bringes i kog. Rødbedeskiverne kommes i lagen. Bring i kog igen.
Skyl glas i atamon. Tag rødbederne op i glassene med hulske. Hæld lagen over. Luk med det samme, selvom det er varmt.
Rødbederne kan spises så snart de er blevet kolde. Så længe de ikke er åbnet kan de stå uden for køleskab. Når de er åbnet opbevares de i køleskab og kan holde sig længe (op til 1 år).
Opskriften er skrevet af: Anja, 27-01-2018 21:25
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: TilbehørSyltningKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 2926 der ser denne opskrift.