Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Rugbrød (bagt på gær)

Dejligt brød som ikke "stjæler" smagen fra det gode pålæg

Mængde/antal pers: 25-30 skiver

Ingredienser:
 1 kg grahamsmel
 8-10 g gær
 9 ˝ dl lunkent vand
 1 håndfuld solsikkekerner
 1 håndfuld knækkede rugkerner
 1 håndfuld 5 kornsblanding
 1 tsk salt
Fremgangsmåde:

Det lunkne vand (ca. 30- 37 grader) hældes i en stor skål. 8-10 gram gær opløses i vandet.
Grahamsmel hældes i sammen med solsikkekerner, knækkede rugkerner og 5 kornsblanding og smages til med salt. Det hele røres sammen til en jævn grød og står og hæver i ca. 12 timer
på et køligt sted med et viskestykke over.
Dejen kommes i en stor smurt rugbrødsform. Dejen ”klemmes” sammen i formen med en palet eller en grydeske for at undgå luft og huller i dejen, pensles med lidt koldt vand (for at skorpen skal blive sprød) og bages i 5 minutter ved 250 grader og 65 minutter ved 180 grader.
Brødet tages ud af formen og afkøler på en rist eller et skærebræt. Kan skæres straks efter afkøling


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 21-04-2002 18:40, redigeret: 21-04-2002 23:35

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Brød Frokost 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10130 der ser denne opskrift.