Dejligt brød som ikke "stjæler" smagen fra det gode pålæg
Mængde/antal pers: 25-30 skiver
Ingredienser: 1 kg grahamsmel 8-10 g gær 9 ˝ dl lunkent vand 1 håndfuld solsikkekerner 1 håndfuld knækkede rugkerner 1 håndfuld 5 kornsblanding 1 tsk salt Fremgangsmåde:
Det lunkne vand (ca. 30- 37 grader) hældes i en stor skål. 8-10 gram gær opløses i vandet. Grahamsmel hældes i sammen med solsikkekerner, knækkede rugkerner og 5 kornsblanding og smages til med salt. Det hele røres sammen til en jævn grød og står og hæver i ca. 12 timer på et køligt sted med et viskestykke over. Dejen kommes i en stor smurt rugbrødsform. Dejen ”klemmes” sammen i formen med en palet eller en grydeske for at undgå luft og huller i dejen, pensles med lidt koldt vand (for at skorpen skal blive sprød) og bages i 5 minutter ved 250 grader og 65 minutter ved 180 grader. Brødet tages ud af formen og afkøler på en rist eller et skærebræt. Kan skæres straks efter afkøling
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 21-04-2002 18:40, redigeret: 21-04-2002 23:35
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: BrødFrokostKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10617 der ser denne opskrift.