Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og trække i 3-4 min. Tilsæt det meste af hvedemelet (hold dog lidt tilbage) og saltet. Ælt dejen grundigt (ælt evt. mere mel i hvis dejen kan tage det). Dæk skålen til og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time. Form dejen til brød på en smurt el. bagepapir's dækket plade. Sæt pladen i nederste halvdel af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune ca. 40 min. Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn i endnu 15 min. Afkøl på rist!!!!
Opskriften er skrevet af: Toft, 04-06-2002 10:55, redigeret: 04-06-2002 14:41
Andre opskrifter skrevet af Toft
Findes i følgende kategorier: BrødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5827 der ser denne opskrift.