Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Landbrød med havre!

Et godt solidt brød, som jeg lærte at lave, da jeg var au-pair i Sverige!

Mængde/antal pers: 2 KÆMPE brød

Ingredienser:
 50 g gær
 6 dl lunkent vand
 2 dl kærnemælk
 6 1/2 dl Havregryn (Ota solgryn)
 16-18 dl hvedemel
 2 tsk groft salt
Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og trække i 3-4 min. Tilsæt det meste af hvedemelet (hold dog lidt tilbage) og saltet. Ælt dejen grundigt (ælt evt. mere mel i hvis dejen kan tage det). Dæk skålen til og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time. Form dejen til brød på en smurt el. bagepapir's dækket plade. Sæt pladen i nederste halvdel af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune ca. 40 min. Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn i endnu 15 min. Afkøl på rist!!!!

Opskriften er skrevet af: Toft, 04-06-2002 10:55, redigeret: 04-06-2002 14:41

Andre opskrifter skrevet af Toft
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5529 der ser denne opskrift.