Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Ananaskylling

En delikat sommermiddag

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 1 kylling på ca. 1500 g eller udskåret kyllingestykker
 1 spsk. majskimolie
 1 dl. ananassaft
  l. tør rødvin
  tsk. salt
 Friskmalet hvid peber
 Saft af 1 citron
 1 spsk. maizena
 Saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
 400 g. ananas


Fremgangsmåde:

Forberedelse: 25 min.
Stegetid: 1 time.

Ovnen indstilles på 200 . Kyllingen skylles, duppes tør og skæres ud i ca. 6 stykker, som pensles med olie og steges i en bradepande i 10 min. i ovnen.
Ananassaft og rødvin blandes med salt, peber og citronsaft og hældes over kødet, som dryppes flere gange mens det står i ovnen.
Maizena røres op med appelsinsaft. Ananas skæres ud. Anvendes en frisk ananas skrælles den og det hårde midterstykke skæres fra og frugtkødet skæres i passende stykker.
Når kødet har stået en 1 time i ovnen anrettes det i en forvarmet skål og holdes varmt i den slukkede ovn.
Stegeskyen skummes for fedt. Skyen sies, blandes med den udrørte maizena og bringes i kog under omrøring. Revet appelsinskal og eventuelt lidt vand røres i. Ananasstykker kommes i saucen, som derpå smages til med salt og peber. Saucen hældes over kyllingestykkerne. Pynt evt. med revet appelsinskal.
Serveres med løse ris og fltes.










Opskriften er skrevet af: anja3d, 09-06-2002 20:03, redigeret: 09-06-2002 22:34

Andre opskrifter skrevet af anja3d
Findes i følgende kategorier:  Sommermad Retter med kylling 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
ivky: Har afprøvet denne opskrift
ivky kommentar: En udemærket fedtfattig ret, dog lit for syrlig efter min smag såfremt man følger opskriften. Kunne godt være lidt mindre cirtonsaft og mere annassaft i så sur & sød stemmer lidt bedre. Som sagt en smagsag.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 28582 der ser denne opskrift.