|
|
    
|
|
Dansk moussakka
Mængde/antal pers: 4-5 pers
|
|
Ingredienser:
2 løg
500 g hakket oksekød
20 g margarine
½ tsk salt
½ tsk paprika
1/4 tsk herbes de provence
ca. 400 g agurker eller courgetter
1 tsk salt
Tomatblanding:
4 spsk tomatpuré
3 spsk vand
Æggeblanding:
3 dl oksekødsbouillon (vand + terning)
2 spsk maizena
3 æg
Fremgangsmåde:
Løgene skæres i terninger og svitses sammen med kødet i margarinen. Krydderier tilsættes. Agurkerne skæres i store terninger, drysses med salt og trækker i 10 min. Agurkerne lægges lagvis med kødet i et ildfast fad.
Tomatpuré og vand røres sammen og hældes over. Fadet stilles i ovnen ca 30 min ved 200 grader.
Bouillon, maizena og æg piskes sammen, og blandingen hældes over kødet. Fadet stilles igen i ovnen, ca. 30 min ved 175 grader, til æggemassen er stivnet.
Retten serveres med flutes eller groft madbrød.
Energi (hele retten): 11380 kilojoule (2720 kcal), fordelt på 23% fra protein, 49% fra fedt, 28 % fra kulhydrat.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Hverdagsmad Retter med oksekød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Denne moussakka skal prøves - jeg kan meget bedre lide denne end den normale moussakka, fordi der ikke er aubergine i!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10597 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|