Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Dansk moussakka

Mængde/antal pers: 4-5 pers

Ingredienser:
 2 løg
 500 g hakket oksekød
 20 g margarine
 ½ tsk salt
 ½ tsk paprika
 1/4 tsk herbes de provence
 ca. 400 g agurker eller courgetter
 1 tsk salt
 Tomatblanding:
 4 spsk tomatpuré
 3 spsk vand
 Æggeblanding:
 3 dl oksekødsbouillon (vand + terning)
 2 spsk maizena
 3 æg
Fremgangsmåde:

Løgene skæres i terninger og svitses sammen med kødet i margarinen.
Krydderier tilsættes.
Agurkerne skæres i store terninger, drysses med salt og trækker i 10 min.
Agurkerne lægges lagvis med kødet i et ildfast fad.

Tomatpuré og vand røres sammen og hældes over.
Fadet stilles i ovnen ca 30 min ved 200 grader.

Bouillon, maizena og æg piskes sammen, og blandingen hældes over kødet.
Fadet stilles igen i ovnen, ca. 30 min ved 175 grader, til æggemassen er stivnet.

Retten serveres med flutes eller groft madbrød.

Energi (hele retten): 11380 kilojoule (2720 kcal), fordelt på 23% fra protein, 49% fra fedt, 28 % fra kulhydrat.

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Denne moussakka skal prøves - jeg kan meget bedre lide denne end den normale moussakka, fordi der ikke er aubergine i!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10451 der ser denne opskrift.