Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Indbagt farsbrød

Mængde/antal pers: 4-5 pers

Ingredienser:
 Dej:
 15 g gær
 1½ dl vand
 75 g margarine
 150 g (2½ dl) hvedemel
 100 g (1½ dl) grahamsmel
 1 tsk salt
 Fars:
 1 dl rasp
 1 dl fløde
 1 dl vand
 500 g hakket oksekød
 1 æg (gem lidt til pensling)
 1 fed presset hvidløg
 1 lille løg
 1 tsk salt
 ½ tsk herbes de provence
 friskkværnet peber
 Strøelse:
 1 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde:

Dej:
Margarinen smulres i hvedemelet.
Gær og vand røres sammen og tilsættes sammen med grahamsmel og salt.
Dejen æltes igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 min.

Fars:
Raspen udblødes i fløde og vand.
De øvrige ingredienser tilsættes, og farsen røres sammen.

Dejen slåes ned og udrulles i en plade ca. 25x40 cm.
Dejen flyttes over på bagepapir eller smurt bageplade.
Farsen lægges i en bred stribe midt på dejen.
Siderne og enderne foldes ind over, og dejen pensles god med æg.
Drysses med sesamfrø.

Farsbrødet stilles i ovnen ca. 40 min ved 200 grader.
Lad det stå 10-15 min, så den sættes sig, inden det skæres i skiver.

Serveres halvt udskåret med grøn salat.

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Festmad Hverdagsmad Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Denne ret er måske lidt "old school", men det smager rigtig godt!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12330 der ser denne opskrift.