Ingredienser: Dej: 15 g gær 1½ dl vand 75 g margarine 150 g (2½ dl) hvedemel 100 g (1½ dl) grahamsmel 1 tsk salt Fars: 1 dl rasp 1 dl fløde 1 dl vand 500 g hakket oksekød 1 æg (gem lidt til pensling) 1 fed presset hvidløg 1 lille løg 1 tsk salt ½ tsk herbes de provence friskkværnet peber Strøelse: 1 spsk sesamfrø Fremgangsmåde:
Dej: Margarinen smulres i hvedemelet. Gær og vand røres sammen og tilsættes sammen med grahamsmel og salt. Dejen æltes igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 min.
Fars: Raspen udblødes i fløde og vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og farsen røres sammen.
Dejen slåes ned og udrulles i en plade ca. 25x40 cm. Dejen flyttes over på bagepapir eller smurt bageplade. Farsen lægges i en bred stribe midt på dejen. Siderne og enderne foldes ind over, og dejen pensles god med æg. Drysses med sesamfrø.
Farsbrødet stilles i ovnen ca. 40 min ved 200 grader. Lad det stå 10-15 min, så den sættes sig, inden det skæres i skiver.
Serveres halvt udskåret med grøn salat.
Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: FestmadHverdagsmadRetter med oksekødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Denne ret er måske lidt "old school", men det smager rigtig godt!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12330 der ser denne opskrift.