Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Fastelavnsboller med creme

Lidt hvor ungerne også kan være med....

Mængde/antal pers: 20 stk

Ingredienser:
 50 g gær
 500 g mel
 2 tsk kardemomme
 2 spsk sukker
 300 g smør eller margarine
 2 dl lunkent mælk
 2 æg
 Sammenpisket æg til pensling


 Kagecreme:
 2 æg
 2 spsk sukker
 3 tsk mel
 5 dl mælk
  tsk vanillesukker
Fremgangsmåde:

Dejen:

Bland mel, kardemomme og sukker. Smuldr smørret i.
Rør gæren ud i den lunkent mælk, og tilsæt æggene.
Hæld blandingen i mellet og slå dejen godt igennem i et fad.
Stil dejen lunt og tildækket i cirka 20 minutter.
Tril dejen ud i en tyk pølse. Skær den i 20 stykker, og form stykkerne til boller.
Stil bollerne til efterhævning på en plade med bagepapir i 10-15 minutter.

Kagecreme:

Pisk æggene med sukkeret, og pisk derefter melet i. Tilsæt mælk og vanillesukker.
Bring cremen i kog under pisking, og lad den koge godt igennem.
Lad cremen køle af. Rør af og til i cremen under afkølingen.
Sæt ovnen på 200.225 grader.
Lav en fordybning i midten af hver bolle, og kom en teskefuld creme i. Pensl bollerne med det sammenpisket æg.
Bag bollerne i 20-25 minutter.
Lad dem efter bagning køle af på en bagerist inden servering.

Opskriften er skrevet af: mollypigen, 17-07-2002 13:31, redigeret: 01-02-2016 01:31

Andre opskrifter skrevet af mollypigen
Findes i følgende kategorier:  Kager Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7267 der ser denne opskrift.