|
|
|
Culotte (saltsprængt) med peberrodsflødeskum
fortrinlig ret til et ta,selvbord
Mængde/antal pers: 6-8 personer
|
|
Ingredienser:
1 culotte 1 ½-2 kg
2 dl piskefløde
4 tomater
fint revet peberrod
saften af en citron
sukker
Salt-sukkerlage:
2 1/2 liter vand,.
400 gram salt,
1 dl sukker eller farin
Fremgangsmåde:
Salt og sukker opløses i kogende vand. Lagen afkøles og skal være fuldstændig kold, før kødet lægges i. Kødet skal være helt dækket af lagen, evt. lægges et let pres over i form af en tallerken eller et grydelåg.. Tiden for saltsprængning er afhængig af kødets tykkelse. Culotten skal ligge i lagen i 3-4 dage. Tilberedning: Vand bringes i kog og den saltsprængte culotte kommes i det kogende vand og koger i 40-45 minutter. Kan tilberedes dagen før du skal bruge den, da den skal serveres kold. Culotten serveres kold, skåret i tynde skiver med grøn salat, udhulede tomater med peberrodflødeskum og flutes. Peberrodflødeskum: Flødeskum, der ikke må være for stivpisket, smages til med fintrevet peberrod, citronsaft, salt og sukker og fyldes i de udhulede tomater
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 23-07-2002 21:25
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Festmad Frokost Retter med oksekød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 20045 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|