Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Culotte (saltsprængt) med peberrodsflødeskum

fortrinlig ret til et ta,selvbord

Mængde/antal pers: 6-8 personer

Ingredienser:
 1 culotte 1 ½-2 kg
 2 dl piskefløde
 4 tomater
 fint revet peberrod
 saften af en citron
 sukker


 Salt-sukkerlage:
 2 1/2 liter vand,.
 400 gram salt,
 1 dl sukker eller farin


Fremgangsmåde:

Salt og sukker opløses i kogende vand. Lagen afkøles og skal være fuldstændig kold, før kødet lægges i.
Kødet skal være helt dækket af lagen, evt. lægges et let pres over i form af en tallerken eller et grydelåg..
Tiden for saltsprængning er afhængig af kødets tykkelse. Culotten skal ligge i lagen i 3-4 dage.
Tilberedning:
Vand bringes i kog og den saltsprængte culotte kommes i det kogende vand og koger i 40-45 minutter.
Kan tilberedes dagen før du skal bruge den, da den skal serveres kold.
Culotten serveres kold, skåret i tynde skiver med grøn salat, udhulede tomater med peberrodflødeskum og flutes.
Peberrodflødeskum:
Flødeskum, der ikke må være for stivpisket, smages til med fintrevet peberrod, citronsaft, salt og sukker
og fyldes i de udhulede tomater



Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 23-07-2002 21:25

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Festmad Frokost Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 20045 der ser denne opskrift.