Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Charlottes franskbrød

dejligt og luftigt - der er ikke noget som nybagt brød....

Mængde/antal pers: 2 stk

Ingredienser:
 50 g gær
 100 g margarine
 6 dl kærnemælk
 2 tsk salt
 2 tsk sukker
 ca 1 kg hvedemel
Fremgangsmåde:

Smelt margarinen. Pluk gæren i stykker i en skål. Hæld kærnemælk i den varme margarine, og rør gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken samt salt og sukker. Rør godt rundt og ælt dejen i lidt efter lidt. Dejen skal klistre lidt, uden at hænge i bordet. Dæk dejen til og lad den hæve time et lunt sted.
Ælt luften ud af dejen, og form 2 kugler af den. Tænd ovnen på 200 grader. Form brødene og læg dem på bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 20 min. Pensles med vand (giver en sprød skorpe) eller mælk, og prikkes med en gaffel. Bages på midterste rille i ca 35 min.

Opskriften er skrevet af: provinsbabe, 30-07-2002 13:54, redigeret: 05-08-2002 13:28

Andre opskrifter skrevet af provinsbabe
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 19931 der ser denne opskrift.