Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Luksussuppe med kylling og oksebryst

Denne suppe tager lidt tid at lave. Men det er det hele værd. Smager pragtfuldt, og så er der jo til flere dage hvis I ikke er så mange.

Mængde/antal pers: 8 pers.

Ingredienser:
 1 stor kylling ca.1400g
 1 oksemarvben
 1 stk. oksebryst ca 500g
 2 løg
 2 gulerødder
 2 porrer
 2 stængler bladselleri
 1 persillerod
 lidt persille
 lidt løvstikke
 1 dl. piskefløde
 3 spsk smør
 3 spsk mel
 salt
 peber
 2 dåser asparges


Fremgangsmåde:

Gør kødet rent, og læg det i en stor gryde med alle de rensede urter og grøntsager. Hæld 4 l vand over, og bring i kog under låg. Når suppen koger hældes et par spiseskefulde salt ved, låget fjernes og der skrues lidt ned for varmen. Kog suppen i 2 timer, og smag om suppen er ved at være kraftig. Hvis ikke tilsættes en enkelt okse-boullionterning. Kog videre en times tid, hæld evt. lidt ekstra vand ved.
Tag nu kød og grøntsager op af suppen, og si den. Hæld den i en gryde sammen med piskefløden, og vandet fra de 2 dåser asparges. Smørret røres sammen med melet til en smørbolle. Når suppen koger godt, skrues ned for varmen, og smørbollen hældes i. Lad den smelte inden du rører i suppen. Smag til med salt og peber.
Fjern ben og skind fra kyllingen, og skær den i små tern. Hæld det i suppen sammen med asparges. Drys lidt persille over, og server med flutes.

Opskriften er skrevet af: provinsbabe, 24-08-2002 19:06, redigeret: 13-09-2002 16:18

Andre opskrifter skrevet af provinsbabe
Findes i følgende kategorier:  Vintermad Supper Natmad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4902 der ser denne opskrift.