Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Chokoladelagkage med mandler og jordbær

Når du først prøver denne lagkage, går du aldrig tilbage!!!
Opskriften er en variant af fødseldagskagen fra Jamie Olivers 2. kogebog.


Mængde/antal pers: 1 stor lagkage

Ingredienser:
 Bunde:
 3 spsk kakao med top
 200 g sukker
 200 g smør
 3 store æg
 200 g siet mel
 2 tsk bagepulver
 100 g mandelflager


 Fyld:
 2 dl piskefløde
 flormelis
 200 g friske jordbær


 Chokoladeglasur:
 100 g smør
 100 g god, mørk chokolade (kogechokolade)
 100 g flormelis
 3 spsk mælk
Fremgangsmåde:

Bunde.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør 2 spring-kageforme med smør og drys dem med mel.
Rør kakaopulveret ud i 4 spsk kogende vand til en lind pasta.
Smelt smørret i mikroovn eller over vandbad (må ikke koge, bare til det er blødt og næsten helt smeltet).
Pisk sukker og smør hvidt og luftigt i en ny skål, tilsæt kakaopasta, æg, mel og bagepulver.
Pisk det hele godt sammen og vend mandelflagerne heri.
Fordel dejen i de to kageforme og bag dem hver i 25 minutter i den forvarmede ovn.
Køl bundende lidt af, før de tages ud af formene.

Fyld:
Fløden piskes stiv og smages til med lidt flormelis.
Fordel flødeskummet på den nederste bund, fordel de halverede jordbær på, og gem evt et par stykker til pynt.
Læg den anden bund over og giv et let pres.
Ret kagen op med en kniv.

Glasur:
Smørret smeltes sammen med chokoladen og mælken i mikroovn eller i en gryde. Når blandingen koger, kommes flormelis i, og der røres kraftigt, indtil glasuren er jævn.

Afkøl glasuren lidt og fordel den ud over kagen.

Pynt med halve jordbær og halve mandler.

Nu har du en kage, der helt sikkert tager kegler!

Opskriften er skrevet af: Anja, 25-09-2002 22:11, redigeret: 25-09-2002 00:50

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Lagkager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Denne lagkage er fanstastisk - den skal prøves! Pas på, når du skal komme glasuren på, den må ikke være for varm, så smelter den fyldet...

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 55804 der ser denne opskrift.