Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Dampede muslinger med basilikum - (Hoi nyng hurapah)

Thailand er rig på naturlige forekomster af både muslinger og snegle. På Koh Samui i den sydlige del af landet er det f. eks. meget almindeligt at se lokale folk finkæmme havbunden, som en gang dagligt blotlægges et par hundrede meter ud fra strandkanten

Ingredienser:
 1 kg friske blåmuslinger
 1 tsk vegetabilsk olie (vindruekerneolie)
 4-5 fed hvidløg
 2 stilke citrongræs
 6-8 røde chili
 1 kop vand
 1 spsk fiskesovs
 1 kop søde basilikumblade (Bai hurapah)


Fremgangsmåde:

Forberedelse:

Skyl og rens muslingerne
Pil hvidløgene og hak dem fint
Skær citrongræsstilkene (den hvide del !) ud i papirtynde skiver
Hak chilien fint
Hak basilikumbladene groft

Tilberedning:

Varm olien op til den ryger i en rummelig gryde (wokken kan også godt bruges!)
Tilsæt hvidløg, citrongræs og chili
Tilsæt fiskesovs og vand og lad det hele koge ind i ca. to min.
Tilsæt muslingerne og hold retten i konstant bevægelse med en grydeske ell. lign.
Damp muslingerne i ca. 3-4 min
Tilsæt basilikumbladene til sidst

Tips:
Brug evt. Djævelsovs (Nahm djim talae) som tilbehør at dyppe muslingerne i.
Pas på at der ikke er nogle af muslingerne der er dårlige. Hvis nogle ikke åbner sig, men stadigt er helt tillukkede efter at være dampet skal du smide dem ud !


Opskriften er skrevet af: Millie, 17-09-2002 16:16, redigeret: 25-09-2002 00:29

Andre opskrifter skrevet af Millie
Findes i følgende kategorier:  Thai-mad Retter med muslinger 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4728 der ser denne opskrift.