Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Tyrkiske rundbrød ("pide")

Disse brød er helt utrolig gode til madbrød eller som madpakke-brød....

Mængde/antal pers: 2 brød

Ingredienser:
 3 dl mælk
 550 g mel
 50 g gær
 1 tsk sukker
 2 tsk salt
 1 æg
 1 tsk olivenolie
 1 spsk sesamfrø
 1 spsk " jomfru i det grønne " (fås i invandrerbutikker)
Fremgangsmåde:

Lun mælken og udblød gæren heri. Bland mel, salt og sukker og kom mælkeblandingen i sammen med æg og olie. Ælt godt sammen og stil til hævning ca. 45 minutter.
Varm ovnen op til 250 grader. Ælt halvdelen af dejen igennem og form den til en kugle. læg den på et meldrysset bord og ruæ den ud til ca 1 cm tykkelse. stil til hævning på bageplade til den har antaget en tykkelse af 4-5 cm., dette kan tage lang tid. Gentag med den anden halvdel af dejen.
Hvis du ikke synes at du vil bruge så lang tid på det, kan du også udrulle brødene uden forhævning og lade dem hæve til en tykkelse på ca 4-5 cm, men da mister du noget af smagen ved dobbelthævningen.
Tryk ruder i brødets overflade uden at lave hul på dejen, og prik huller i ruderne med en gaffel. Pensl eller sprøjt med olie og drys med en blanding af sesamfrø og jomfru i det grønne. Bag de 2 brød midt i ovnen ( 1 ad gangen) i ca 10 minutter. Husk at holde øje med dem, de bliver hurtigt for mørke.
Når de er færdigbagte skal de være lysebrune, bløde i brødet, men gerne med en tynd sprød skorpe.

Brødet kan gemmes i en pose et mørkt sted i max 2 dage, så vil det blive tørt, men det egner sig også fortræffeligt til frysning.......da skal man bare regne med at skorpen mister sin sprødhed.

Opskriften er skrevet af: catwoman, 21-09-2002 18:05, redigeret: 23-09-2002 09:57

Andre opskrifter skrevet af catwoman
Findes i følgende kategorier:  Brød Frokost 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7591 der ser denne opskrift.