Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Pie med oksekød

En lækker pie!

Mængde/antal pers: 4 til 6 personer

Ingredienser:
 Bund:
 3 dl hvedemel
 125 g smør eller margarine
 3 spsk vand


 Fyld:
 500 g hakket oksekød
 100 g bacon eller røget skinke
 1 løg
 3 røde peberfrugter
 1-2 tsk salt
 2 tsk. merian
 2 tsk basilikum
 2 spsk rødvinseddike
 2 dl vand
 1½ dl crème fraiche


 Pensling:
 1 æg
 


Fremgangsmåde:

Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet.

Lad dejen hvile i køleskabet ca 30. min. mens fyldet tilberedes. Skær bacon eller skinke i strimler. Svits det hele sammen med kødet på en stegepande.

Pil og hak løget og lad det stege med. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Kom dem på panden. Tilsæt salt, merian, basilikum, eddike og vand. Lad det simre ca. 5 min. Rør crème fraiche i.

Hæld kødfyldet op i en tærteform eller et ovenfast fad, ca 25 cm i diameter. Rul dejen ud til ca. 2 mm's tykkelse. Skær strimler ca 1 cm brede ud. Brug gerne en klejnespore. Læg strimlerne som et gitter over fyldet. Læg en strimmel rundt i kanten af fadet. Pensl med sammenpisket æg. Det kan evt. udelades, med det giver en flot blank overflade.

Bag pien på en rist nederst i en 225 grader varm ovn ca 25 min. I varmluftsovn ved 200 grader ca 30 min.
Server pien varm med en frisk grøn salat.



Opskriften er skrevet af: anja3d, 22-09-2002 18:02, redigeret: 23-09-2002 11:29

Andre opskrifter skrevet af anja3d
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med oksekød Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9361 der ser denne opskrift.