Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Hurtigt madbrød

Lækkert madbrød - en grundopskrift, der kan varieres.

Mængde/antal pers: 1 brød

Ingredienser:
 4 dl lunken væde (vand, mælk, øl eller surmælksprodukt)
 2 spsk olie (type efter smag)
 25 g gær
 krydderier efter smag (se nedenfor)
 2 tsk salt
 8 - 9 dl mel


Fremgangsmåde:

Opløs gær i væden, tilsæt olie, salt og krydderier og rør melet i efterhånden. Dejen skal slippe skålen som en stiv grød, men må ikke blive for fast. Lad dejen hæve 15 min. tildækket. Tages ud på bordet og "bearbejdes" med en grydeske, tilsæt kun det mel, der er absolut nødvendigt, for at dejen ikke klæber til bordet. Den må ikke være så fast, at den kan æltes med hænderne. Form dejen til en stor, flad bolle, og læg den på en papirbeklædt bageplade. Hæver tildækket i 15 min. Pensles med æggeblomme eller mælk og drysses evt. med krydderier, kerner eller, som her, sesamfrø.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Variationer: Til krydret mad: sesamolie, 1 spsk Five Spices, Mel: 1 dl kikærtemel, 3 dl majsmel, resten hvedemel.
Drys: Jomfru i det grønne (købes i indvandrergrønthandel)
Til fisk: 1 tsk revet citronskal og 2 spsk klippet dild.

Tidsforbrug:
Tilberedning: 15 min, hævning: 30 min, bagning: 20 min

Opskriften er skrevet af: Anja, 06-10-2002 15:25, redigeret: 08-10-2002 11:06

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Brød Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 27173 der ser denne opskrift.