Ingredienser: 1 spsk olie 500 g skrællede kartofler 200 g skrællet selleri 1 stort løg
1 L vand (kan varieres lidt efter ønsket konsistens) 1 bouillonterning (grøntsager) 1 bouillonterning (oksekød) lidt salt
1 stor porre
purløg 250 g kalkunbacon Fremgangsmåde:
I en gryde bringes vandet til at koge, og bouillonterninger og salt tilsættes. Rør rundt så salt og bouillonterninger opløses. Dette danner basis-suppen
Kartofler og selleri skæres i små stykker og løget hakkes. I en større gryde (der skal være plads til både grøntsager og den fremstillede basis-suppe) varmes olien og kartofler, selleri og løg tilsættes. Lad grøntsagerne snurre lidt uden at de brunes. Tilsæt basis-suppen og lad suppen koge under låg i ca 20 min.
Skyl porren, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne i koldt vand (eks. i en dyb tallerken) til afvanding.
Når suppen har kogt i den anførte tid, puréres den (benyt eks. en stavblender - alternativt kan de kogte grøntsager gnides gennem en sigte). Puréringen gentages hver 5. minut indtil suppen er helt jævn.
Baconen steges (jeg benytter en tallerken i mikroen - og dækker baconen med et stykke køkkenrulle). bræk eller skær baconen i mindre stykker efter behag.
Når suppen er helt jævn, hældes vandet fra porrerne, og ringene hældes i suppen og koges med i mellem 5 og 10 minutter (til den værste skarpe løgsmag er kogt ud).
Pynt suppen med bacon og purløg, og server med brød til.
Opskriften er skrevet af: AAO, 06-11-2002 18:14, redigeret: 06-01-2013 13:59
Andre opskrifter skrevet af AAO
Findes i følgende kategorier: SlankemadSupperKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Denne suppe har en lækker konsistens og smag!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 37476 der ser denne opskrift.