Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Fedtfattig kartoffelsuppe med porrer

Lækker fedtfattig suppe med masser af smag

Mængde/antal pers: 4

Ingredienser:
 1 spsk olie
 500 g skrællede kartofler
 200 g skrællet selleri
 1 stort løg


 1 L vand (kan varieres lidt efter ønsket konsistens)
 1 bouillonterning (grøntsager)
 1 bouillonterning (oksekød)
 lidt salt


 1 stor porre


 purløg
 250 g kalkunbacon
Fremgangsmåde:

I en gryde bringes vandet til at koge, og bouillonterninger og salt tilsættes. Rør rundt så salt og bouillonterninger opløses. Dette danner basis-suppen

Kartofler og selleri skæres i små stykker og løget hakkes.
I en større gryde (der skal være plads til både grøntsager og den fremstillede basis-suppe) varmes olien og kartofler, selleri og løg tilsættes. Lad grøntsagerne snurre lidt uden at de brunes.
Tilsæt basis-suppen og lad suppen koge under låg i ca 20 min.

Skyl porren, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne i koldt vand (eks. i en dyb tallerken) til afvanding.

Når suppen har kogt i den anførte tid, puréres den (benyt eks. en stavblender - alternativt kan de kogte grøntsager gnides gennem en sigte). Puréringen gentages hver 5. minut indtil suppen er helt jævn.

Baconen steges (jeg benytter en tallerken i mikroen - og dækker baconen med et stykke køkkenrulle). bræk eller skær baconen i mindre stykker efter behag.

Når suppen er helt jævn, hældes vandet fra porrerne, og ringene hældes i suppen og koges med i mellem 5 og 10 minutter (til den værste skarpe løgsmag er kogt ud).

Pynt suppen med bacon og purløg, og server med brød til.

Opskriften er skrevet af: AAO, 06-11-2002 18:14, redigeret: 06-01-2013 13:59

Andre opskrifter skrevet af AAO
Findes i følgende kategorier:  Slankemad Supper 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Denne suppe har en lækker konsistens og smag!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 34847 der ser denne opskrift.