Særdeles god - fortrindeligt til kogt skinke eller stegt kalkunbryst.
Mængde/antal pers: 4 pers
Ingredienser: 200 g revne kartofler 2 groftrevne gulerødder ( ca.175g ) 2 fintsnittede porrer ( ca.150g ) ½ tsk. groft salt 2 spsk. rasp 25g margarine reven muskat
Ostesauce: 2 spsk. mel 2½ dl. mælk 100g mild ost, 30% i små terninger. ½ tsk groft salt friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Pisk mel og 2 spsk. af mælken i en tykbundet gryde, og tilsæt det resterende mælk samt margarinen. Bring saucen i kog under omrøring, og kog den ved svag varme, stadig under omrøring i 5 min. Bland osteterningerne i, varm saucen til osten er smeltet og smag til med salt, peber og reven muskat. Bland og bred grøntsagerne ud i et smurt ovnfast fad, drys lidt salt på og bred ostesaucen ud over.
Drys med rasp og fordel margarineklatterne herpå. Sæt fadet midt i ovnen ved 200° ca. 45 min. til retten er gylden og grøntsagerne er møre.
Opskriften er skrevet af: Jytte, 01-11-2002 23:34, redigeret: 24-11-2002 21:33
Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier: TilbehørKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6871 der ser denne opskrift.