Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Ostegratineret kartoffel/grønsagsfad

Særdeles god - fortrindeligt til kogt skinke eller stegt kalkunbryst.

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 200 g revne kartofler
 2 groftrevne gulerødder ( ca.175g )
 2 fintsnittede porrer ( ca.150g )
 ½ tsk. groft salt
 2 spsk. rasp
 25g margarine
 reven muskat


 Ostesauce:
 2 spsk. mel
 2½ dl. mælk
 100g mild ost, 30% i små terninger.
 ½ tsk groft salt
 friskkværnet peber


Fremgangsmåde:

Pisk mel og 2 spsk. af mælken i en tykbundet gryde, og tilsæt det resterende mælk samt margarinen. Bring saucen i kog under omrøring, og kog den ved svag varme, stadig under omrøring i 5 min.
Bland osteterningerne i, varm saucen til osten er smeltet og smag til med salt, peber og reven muskat.
Bland og bred grøntsagerne ud i et smurt ovnfast fad, drys lidt salt på og bred ostesaucen ud over.

Drys med rasp og fordel margarineklatterne herpå.
Sæt fadet midt i ovnen ved 200° ca. 45 min. til retten er gylden og grøntsagerne er møre.



Opskriften er skrevet af: Jytte, 01-11-2002 23:34, redigeret: 24-11-2002 21:33

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6871 der ser denne opskrift.