Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Dybstegt makrel med persille-chili pesto

Mængde/antal pers: ca 4

Ingredienser:
 2 makreller ca. 250 g


 Beignet-dej:
 2 æggeblommer
 1/2 dl vand
 1 dl hvedemel
 1 dl maizena
 1/4 tsk. bagepulver
 2 tsk. salt
 friskkværnet peber
 olie til stegning


 Persille-chili pesto:
 50 g pinjekerner eller smuttede hakkede mandler
 1 rød chili
 2 fed hvidløg
 1 bundt persille
 1 dl god olivenolie
 saft af 1/2 citron
 salt og peber


Fremgangsmåde:

Rens makrellerne og befri dem for skind og ben. Skær fiskene ud i passende stykker og tør dem godt i køkkenrulle.
Beignet-dej:
Pisk æggeblommerne skummende og tilsæt vand. Hvedemel, maizena og bagepulver blandes i æggeblommerne lidt ad gangen. Tilsæt salt og peber. Dejen skal være tyk, men den skal kunne forme sig om fisken.
Varm rigeligt med olie i en gryde eller wok.
Tag en skefuld dej omkring hvert stykke makrel og steg, til dejen er gylden. Varmen må ikke være så høj, at fisken bliver branket udvendigt, før den er mør indeni. Afdryp på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Persille-chili pesto:
Rist pinjekerner eller mandler tørre på en pande sammen med finthakket chili. Hak hvidløgsfedene og kom alle ingredienser i en blender. Blend til en blød pur og smag til med salt og peber.
Server den dybstegte makrel med salat og fordel pestoen herover.


Opskriften er skrevet af: Audipigen, 28-12-2002 13:15, redigeret: 06-01-2003 14:48

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Hovedretter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4818 der ser denne opskrift.