Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Skaldyrs-veloutée bagt med låg

En lækker forret til specielle lejligheder

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 1/2 kg muslinger
 2 spsk. salt
 1 dl hvidvin
 2 finthakkede skalotteløg
 lidt persillestilke
 1 laurbærblad
 400 g kogte rejer med skal
 40 g smør
 1-2 gulerødder
 1 porre
 50 g knoldselleri
 1 spsk. gurkemeje
 revet skal fra 1 appelsin
 20 g mel
 1 dl Noilly Prat (en fransk likør)
 salt og peber
 1 1/2 dl piskefløde


 Endvidere:
 225 g udrullet butterdej
Fremgangsmåde:

1. Skrub muslingerne, dæk dem med koldt vand, tilsæt 2 spsk. salt, og lad dem stå 1/2 time. Vend dem igennem, og skyld grundigt efter i flere hold koldt vand. Kog vin, halvdelen af løgene, persille og laurbærblad op. Kom muslingerne i, og damp under låg, til de har åbnet sig.

2. Pil rejerne, og stil dem på køl. Sautér skallerne i halvdelen af smørret, tilsæt lidt hakket løg, og si vandet fra muslingerne over skallerne. Lan fonden simre i 15 minutter. Skær grøntsagerne i tynde strimler.

3. Sautér resten af løgene klare i lidt smør, uden at de tager farve, drys med gurkemeje, appelsinskal og mel, og rør det godt sammen.

4. Hæld Noilly Prat på, rør godt. Si rejefonden over under omrøring, så saucen ikke klumper, kog den sagte i 15 minutter. Pil muslingerne fra skallerne.

5. Kom de fintskårne urter i suppen, kog igennem, tilsæt fløden, og kog til suppen jævner let. Smag til med salt og peber. Tag gryden fra varmen, tilsæt rejer og muslinger, fordel suppen i fire dybe ildfaste suppeskåle.

6. Del butterdejen i fire 6 x 6 cm store stykker. Tryk dem fast langs kanten på skålen. Rids et kryds i dejen over midten, pensel med ægeblomme. Bag dem i en forvarm ovn ved 200 grader på nederste rille i 15-20 minutter, til butterdejen er fint gylden og gennembagt.

Opskriften er skrevet af: Malene, 28-12-2002 22:28

Andre opskrifter skrevet af Malene
Findes i følgende kategorier:  Forretter Retter med rejer Retter med muslinger 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4627 der ser denne opskrift.