Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Marineret kyllingebryst m/ rosiner og ristede græskarkerner

Flot på buffet - og en billig forret

Mængde/antal pers: 10 - 12 pers.

Ingredienser:
 5 kylllingebryster


 Kogelage:
 1 liter vand
 1 stængel blegselleri
 2 laurbærblade
 2 stængler persille
 1 løg
 salt
 10 hele peberkorn


 Marinade:
 2 dl. god olivenolie
 2 spsk. soya
 1 spsk. tariakisauce
 1 spsk. revet ingefær
 3 fed hvidløg (knuste)
 2 laurbærblade


 Til anretningen:
 Blade af grøn frissèsalat
 Blade af rød raddiochosalat
 rucolasalat
 1 dl græskarkerner
 1 dl lyse rosiner
 5 cherrytomater


 Vinagrettesauce:
 1 dl ekstrajomfruolivenolie
 2 tsk. dijonsennep
 1 tsk. vineddike
 salt




Fremgangsmåde:

Bring kogelagen i kog. Kyllingebrysterne koges ved svag varme heri ca. 5 min. De skal være gennemkogt - men stadig saftige.

Afkøl kylligekødet og skær det ud i meget tynde skiver.

Marianaden til kødet piskes sammen - og i et halvdybt fad lægges kyllingeskiverne og marinaden hældes over. Sættes på køl og trækker i mindst 1 døgn. Vend kyllingekødet under marineringen - så det "sutter" godt af marinaden.

Ved anretningen - enten portionsvis eller på et fad - lægges en bund af rucola og og der pyntes med frissésalat og radiocchi. Herpå lægges skiverne af den marinerede kylling.

Græskarkernerne ristes i lidt varm olie på en pande og hældes over kødet. Rosinerne fordeles herover - og der pyntes med små både af cherrytomater.

Den sammenpiskede vinagrette dryppes til slut over retten med mild hånd.

Samspillet mellem det sure (vinagretten) og det søde (rosinerne) gør denne ret til et sikkert hit.

Opskriften er skrevet af: kaja, 02-01-2003 12:28, redigeret: 04-02-2003 14:56

Andre opskrifter skrevet af kaja
Findes i følgende kategorier:  Forretter Retter med kylling 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
Joan: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Joan kommentar: Jeg overvejer denne ret til min søns konfirmation. Kan man lave den i forvejen? og er det muligt at tilføje noget andet end rosiner?
leifjespersen: Har afprøvet denne opskrift
leifjespersen kommentar: Stort arbejde, men, det lønner sig. Mums det er godt

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5606 der ser denne opskrift.