Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kartoffelgratin.

Virkelig god til mange kødretter.

Mængde/antal pers: 4. pers.

Ingredienser:
 1 kg. kartofler til mos
 vand til kogning
 mælk
 salt
 peber
 muskat
 evt. smør
 4-6 æg
 lidt smør til fadet
 rasp


Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem meget møre i usaltet vend. Mos dem i kogevandet eller mælk,
så det bliver en mos af passende konsistens. Mange vil gerne have en klat smør i mosen for at gøre den rigtig god.
2. Rør mosen med æg og krydderier, fyld den i et smurt ovnfast fad, og dryp overfladen med lidt smeltet smør.
Drys med rasp og bag gratinen i ca. 30 min.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 05-01-2003 19:11

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6103 der ser denne opskrift.