Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Anjas hjemmelavede islagkage med baileysmarcipan, brændte mandler og jordbærcoulis

Den er simpelthen skøn!

Mængde/antal pers: ca 14 pers

Ingredienser:
 8 pasteuriserede æggeblommer
 16 spsk sukker
 4 tsk. vanillesukker
 1 l piskefløde


 Fyld:
 En pakke rå marcipan (200-250 g)
 1½-2 dl baileys
 150 g mørk chokolade
 Brændte mandler:
 ca 100 g mandler med skræl
 ca 100 g sukker


 Pynt:
 Revet mørk chokolade
 Chokoladekringler


 Tilbehør: Jordbærcoulis
 300 g frosne jordbær
 100 g flormelis




Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker tykt og skummende.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen.
Kom halvdelen af massen i en stor springform og sæt den i fryseren i ca. 2 timer, til isen er frosset.
Rør marcipanen blød med baileys (brug en gaffel).

Brændte mandler:
Kom de hele mandler med skræl på en pande sammen med sukkeret. Rør rundt mens sukkeret smelter og sætter sig fast på mandlerne. Læg et stykke bagepapir oven på et spækbræt eller en bageplade og hæld massen ovenpå til afkøling.

Når de brændte mandler er kølet af, hakkes de i grove stykker med en stor kniv.
Chokoladen hakkes på samme måde (lad et lille stykke være tilbage til at rive over islagkagen som pynt)

Fordel marcipanen over den frosne is og drys med hakkede mandler og chokolade.
Kom resten af isblandingen hen over, og glat den pænt ud med en kniv eller dejskraber. Riv lidt chokolade på et groft rivejern hen over kagen.

Sæt formen tilbage i fryseren mindst 2 timer.

Tag isen ud af formen ca 10 minutter før servering.
Hvis du kan, så skil den fra formens bund.
Sæt den på et kagefad og pynt med chokoladekringler og evt. lidt mere reven chokolade på toppen.

Jordbærcoulis:
Tø jordbærrene lidt op, de skal dog stadig være lidt faste. (det kan gøres i microovn på 1-2 minutter).
Kom jordbær og flormelis i en blender, og kør, indtil jordbærrene er findelt.
Server jordbærcoulis i sovseskål sammen med islagkagen.

Tip: En halv portion passer til en lille standard-springform.


Opskriften er skrevet af: Anja, 13-01-2003 14:55, redigeret: 20-09-2003 20:32

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Desserter FEDT NOK! (god mad der feder) 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Smager så englene synger!

Andre kommentarer:
felix-tyson: Har afprøvet denne opskrift
felix-tyson kommentar: Det smager fantastisk. Lavede den til min mors fødselsdag fest. Det var et kæmpe hit! Og den der baily marcioan er bare lige prikket over i'et :) Fem stjerner herfra :D
fæstningspigen: Har afprøvet denne opskrift
fæstningspigen kommentar: wauw siger jeg bare. Lavede den til nytårsaften. STOR succes..!!
louize-h: Har afprøvet denne opskrift
louize-h kommentar: Smager fantastisk og er nem at lave

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 38287 der ser denne opskrift.