Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Bagt kartoffelmos med mandelflager

Familiens livret - Særdeles god til forskellige gryderetter.

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 800 g melede kartofler
 75 g syrnet fløde 9%
  l mælk
 2 æg
  tsk salt
 peber
 25-30 g mandelflager
 lidt smeltet smør til pensling
 1-2 spsk. mandelflager


Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp den resterende væde af. Mos kartoflerne fint eller gnid dem gennem en sigte. Pisk syrnet fløde, mælk, æg, salt og peber i. Rør mandelflagerne i, og kom mosen i et smurt fad. Glat overfladen til med en kniv. Pensl med lidt smør og drys mandelflager over.

Bag kartoffelmosen nederst i ovnen. ca. 20 min. ved 200, til den er hævet og lysebrun.

Tip: Mosen kan gøres parat i god tid, så den blot skal sættes i ovnen. Hvis mosen er kold, når den sættes i ovnen, skal den have 10-15 min længere.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 28-01-2003 18:46, redigeret: 30-01-2003 11:22

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Vegetar Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13112 der ser denne opskrift.