Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Ingefærflam med appelsinmousse

En meget speciel ret.

Mængde/antal pers: 6 pers.

Ingredienser:
 Bunde:
 100 g mandler
 100 g smør
 75 g sukker
 2 spsk mel
 1 spsk mælk
 2 spsk friskrevet ingefær


 Appelsinmousse:
 3 blade husblas
 2 pasteuriserede æggeblommer
 75 g sukker
 1 dl creme fraiche
 revet skal af 1 usprøjtet appelsin
 1 dl appelsinsaft
 1 dl piskefløde


 Pynt:
 1-2 appelsiner
Fremgangsmåde:

Bunde:
Smut mandlerne og hak dem fint i blender. Bland smør, sukker, mel, mælk og ingefær i en gryde, og kog det op. Rør mandlerne i, og kog det op en gang til.
Læg bagepapir i 2 lagkageforme og kom dejen i.
Bag bundene ca. 12 min. ved 200 på midterste ovnrille.
Køl bundene af på rist, og fjern bagepapiret.

Mousse:
Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker godt, og rør creme fraichei. Ryk væden af husblassen, og smelt den med appelsinsaften i en lille gryde. Lad det svale og vend det i æggecremen sammen med appelsinskal. Stil cremen i køleskab, til den er halvstiv. Pisk fløden stiv og vend den i.

Læg den ene bund på et fad og kom moussen over. Bræk den anden bund i store stykker og stik dem ned i moussen.
Pynt med tynde appelsinfileter.

Tip:
Bunden kan lægges sammen med fyldet et par timer før, så holder de sig stadig sprøde.
Bundene holder sig sprøde et par uger i kagedåse.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 09-02-2003 18:49, redigeret: 11-02-2003 09:34

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5741 der ser denne opskrift.