Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Italiensk kødsovs

Italiensk på en nem og fedtfattig måde.

Mængde/antal pers: 4-5 personer

Ingredienser:
 500g hakket oksekød (helst 10-12%)
 3 løg
 2 fed hvidløg
 2-3 røde peberfrugter (andre farver kan også anvendes)
 3 gulerødder
 1 dåse tomatporre
 2 dåser flåede tomater (helst hakkede)
 2 dl ketjup
 2 dl rødvin (hvis man ikke har det kan vand anvendes)
 4 spiseskeer olivenolie
 Salt
 Peber
 Paprika
 Korreander
 Persílle
Fremgangsmåde:

Kom først olivenolien ned i en gryde. Varm den let op, og svits hvidløen i den. Løgene kommes herefter sammen med hvidløgen og svitses indtil de får en gyldne farve. Kom nu det hakkede oksekød ned i gryden sammen med hvidløgen og løgene. Når kødet er brunet tilføjes tomatporeen, og herefter ketjup, flåede tomater og til sidst vinen. Gulerødderne skæres ud (helst i tendstikke størrelse), og kommes sammen med det andet. Peberfrugterne skæres ud i strimler, og tilføjes ligeleddes. Kryd med salt, peber, paprika og korreander.
Retten skal ny stå og simre under låg i 1,5-2 timer. Man kan nøjes med 1 time hvis man er uder tidspres. I Italien ville man have kogt den i minimum 6 timer. Det er primært fordi man skal have smagstofferne til at udvikle sig optimalt. Men forskellen på 2 og 6 timer kan kun en kender smage. Så vi nøjes med en lidt kortere kogetid.

Det kan anbefales at skære alle grøntsagerne ud, inden man går i gang med alt det andet. Det letter arbejdsprocessen betydeligt, og får det nærmest til at ligne et tv-køkken.

Serveringsforslag: Server kødsovsen med noget godt kvalitets pasta, og evt også en let salat med tomat løg og agurk. Istedet for at bruge dressing til salaten, kan man evt. krydre den med salt og peber. Drys tilsidst lidt persille over pasta og Kødsovs.

Velbekomme!


Opskriften er skrevet af: martin, 05-11-2000 13:47, redigeret: 05-11-2000 14:24

Andre opskrifter skrevet af martin
Findes i følgende kategorier:  Slankemad Festmad Hverdagsmad Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 79124 der ser denne opskrift.