Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Farspandekage

Mængde/antal pers: ca 6 pers

Ingredienser:
 500 g magert, hakket svinekød
 2 spsk hvedemel
 1 1/2 spsk fintrevet zittauerløg
 1 1/2 tsk groft salt
 friskkværnet peber
 1 æg eller 2 æggehvider (str. mellem)
 ca. 2 dl mælk
 50 g smør


 Smørdampede grønsager:
 75 g smør
 250 g fintsnittet hvidkål
 250 g groftrevne gulerødder
 250 g porrer i tynde ringe
 3/4 tsk groft salt
 ca. 1/2 dl vand
Fremgangsmåde:

Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret gyldne i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage 6-7 min. på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grønsager:
Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grønsagerne i. Salt og vand tilsættes. Grønsagerne dampes møre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Smag til.

Ved serveringen:
Grønsagerne fordeles over farspandekagen og retten pyntes med hakket persille.

Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 10:20, redigeret: 24-02-2003 11:51

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6649 der ser denne opskrift.