Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Gyldenris med skinkemignon

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 Skinkemignon:
 10 g smør
 1 skinkemignon (ca. 400 g)
 1/4 tsk groft salt
 friskkværnet peber
 2 dl vand


 Gyldne ris:
 50 g smør
 2 tsk garam masala (indisk blandingskrydderi)
 4 dl løse ris, parboiled (ca. 320 g)
 4 dl appelsinjuice
 2 dl vand
 1 tsk groft salt
 50 g saltede peanuts
 75 g lyse eller grønne rosiner
Fremgangsmåde:

Skinkemignon:
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkemignonen på alle sider (ca. 2 min. i alt). Drys med salt og peber og tilsæt vand. Steg kødet ved svag varme og under låg ca. 25 min. - vend kødet af og til. Mål efter ca. 20 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70. Steg evt. skinkemignonen færdig de sidste 5 min. Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Gem stegeskyen.

Gyldne ris:
Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt garam masala og lad det bruse af. Svits risene i ca. 1/2 min. Tilsæt juice, vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Vend peanuts og rosiner i og lad risene trække i yderligere ca. 5 min. Smag til.

Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 10:34, redigeret: 26-02-2003 13:34

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4760 der ser denne opskrift.