Ingredienser: Parfait-is 4 æggeblommer 125 g sukker (ca. 1 1/2 dl) kornene fra 1 stang vanille 1/2 liter piskefløde
Fyld 2 spsk rom 100 g smeltet overtrækschokolade 1 makronbund
Pynt 2 dl piskefløde 100 g overtrækschokolade 50 g marcipan Fremgangsmåde:
Parfait-is: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vanillekorn. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
Fyld: Del parfaitblandingen i to lige store portioner. Tilsæt rom til den ene portion og vend smeltet chokolade i den anden. Læg makronbunden i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld parfaitblandingen med rom over. Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. 1 time. Hæld derefter parfaitblandingen med chokolade over rom-isen og stil atter formen tildækket i fryseren. Frys isen i ca. 8 timer.
Pynt: Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Lad chokoladen afkøle og fordel den derefter over islagkagen. Stil den tilbage i fryseren i 1-2 timer. Tag islagkagen ud af fryseren 1 time før serveringen, og sæt den i køleskabet. Pynt ved serveringen islagkagen med udrullet marcipan udstukket, fx som skå hjerter.
Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 10:39
Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier: DesserterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5463 der ser denne opskrift.