Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Pæredessert med lakrids

En anderledes dessert

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 25 g smør i mindre stykker
 1 1/4 dl sukker (ca. 100 g)
 5 uskrællede pærer i både, fx fontaine (ca. 700 g)


 Smuldredej
 3 3/4 dl hvedemel (ca. 225 g)
 2 1/2 spsk sukker
 150 g koldt smør


 2-3 cm af en stang engelsk lakrids


 1/4 liter piskefløde - pisket til flødeskum


 Bagetid: Ca. 45 min. ved 200.


Fremgangsmåde:

Kom smør og sukker i en pande på 21 cm i diameter og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun. Vend pærebådene i og lad sukkerblandingen smelte igen - det tager 5 min. Beklæd en bradepande på 4 x 25 x 25 cm med bagepapir. Fordel pærebådene heri og hæld resten af det smeltede sukker over.

Smuldredej: Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til den ligner revet ost. Drys dejen over pærerne og bag desserten midt i ovnen. Læg evt. bagepapir over dejen hvis den er ved at blive for mørk.

Kom den engelske lakrids i en plastikpose egnet til madvarer. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle (1 tsk knust lakrids).

Lad desserten hvile i 5 min. på en bagerist. Læg et fladt fad over bradepanden og vend rundt, så desserten står med fyldet opad. Fjern bagepapiret og drys med lakrids.

Spis den lune pæredessert med flødeskum.

Engelsk lakrids er hård og stærktsmagende.

Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 11:07

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5637 der ser denne opskrift.