Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Norsk Rugbrød (bagt på gær)

Østnorsk madbrød. Lysere end det danske rugbrød.

Mængde/antal pers: 2 stk

Ingredienser:
 1,5 liter hvedemel
 3 dl havregryn
  liter grahamsmel
 3 dl fint rugmel
 1 stor spsk. salt
 3 spsk sukker
 1 knap dl madolie
 1 liter yoghurt naturel
 4 dl kogende vand
 2 pk. gær (100 g)
Fremgangsmåde:

Bland det tørre i et stort bagefad (en suppegryde kan anvendes). Rør gæren ud i 2-3 dl håndvarm blanding af yoghurt og kogende vand. Hæld olie,vand og yoghurt samt gærblandingen ud i en fordybning i melblandingen.

Ælt dejen grundigt sammen, sørg gerne for at have en smørekniv ved hånden for at skrabe dejen af hånden.

Stil den et lunt sted til den er hævet til dobbelt størrelse. Dæk dejen med et viskestykke.

Tilsæt evt. mere mel og ælt dejen igen grundigt sammen, lad den igen hæve til dobbelt størrelse. (Det tager kortere tid).

Del dejen i 3 ens stykker og ælt dem sammen til 3 brød som lægges på bagepapir i en stor bradepande.

Prik brødene med en gaffel eller skær et par skrå snit i hvert brød.

Læg evt nogle smørklatter på siden af brødene, så deles de lettere bagefter. Dæk igen med viskestykket og lad dejen efterhæve i ca time.

Pensl derefter brødene med kold kaffe.

Forvarm ovnen til 190 grader. Bages knap en time på nederste rist i ovnen. Bank brødene let på undersiden, de skal have en hul lyd.

Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 13:37, redigeret: 20-11-2008 22:23

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Rigtig god opskrift, jeg lavede 1/3 portion og fik 1 skønt brød. God smag og dejligt luftigt.
Den første hævning tog ca. 2 timer og den efterfølgende 1.


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5095 der ser denne opskrift.