Denne ostindiske ristaffel smager superlækkert og giver en hyggelig stemning til middagsselskaber.
Mængde/antal pers: 6-8 pers
Ingredienser: 1 kg flæskesmåkød 25 g margarine 1 spsk karry 3-4 løg 1/4 tsk paprika 1/4 tsk peber 3 tsk salt 100 g rosiner ca. 6 dl. vand 1/4 l piskefløde 1/2 kg æbler i tern
Tilbehør: Løse ris til 6-8 pers
Forslag til andet tilbehør: Peanuts eller ristede mandler Rosiner Bananer i skiver Rød/gul/grøn peber i tern Ananas i tern Kokosmel Mangochutney Sød chilisauce Bambusskud Palmemarv Syltede ingefær Rå champignonskiver Agurketerninger Rødbedeterninger Fremgangsmåde:
Kødet skæres terninger og brunes i margarinen i en stor gryde eller en sautepande (brunes evt. at to omgange, hvis der ikke er plads). Løgene skæres i tern og tilsættes sammen med karry og svitses med. Krydderier, roseiner, vand og fløde tilsættes. Retten småkoger ca. 1 time til kødet er mørt. Æblerne koger med de sidste 10 min.
Retten serveres rygende varm med tilbehør efter eget valg i små skåle.
Obs: Ved brug af tyndere fløde end piskefløde skiller retten. Det smager dog stadig rigtig godt, og man kan evt. vente med at tilsætte fløden til allersidst hvorefter retten ikke må koge.
Opskriften er skrevet af: Anja, 11-12-2000 18:12, redigeret: 18-12-2002 21:31
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: HovedretterRetter med svinekødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Det er en af mine favoritter - uhm. Prøv også med kyllingekød - det smager også skønt - skal dog ikke simre så længe som svinekødet.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 118176 der ser denne opskrift.