Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Ristaffel

Denne ostindiske ristaffel smager superlækkert og giver en hyggelig stemning til middagsselskaber.

Mængde/antal pers: 6-8 pers

Ingredienser:
 1 kg flæskesmåkød
 25 g margarine
 1 spsk karry
 3-4 løg
 1/4 tsk paprika
 1/4 tsk peber
 3 tsk salt
 100 g rosiner
 ca. 6 dl. vand
 1/4 l piskefløde
 1/2 kg æbler i tern


 Tilbehør: Løse ris til 6-8 pers


 Forslag til andet tilbehør:
 Peanuts eller ristede mandler
 Rosiner
 Bananer i skiver
 Rød/gul/grøn peber i tern
 Ananas i tern
 Kokosmel
 Mangochutney
 Sød chilisauce
 Bambusskud
 Palmemarv
 Syltede ingefær
 Rå champignonskiver
 Agurketerninger
 Rødbedeterninger
Fremgangsmåde:

Kødet skæres terninger og brunes i margarinen i en stor gryde eller en sautepande (brunes evt. at to omgange, hvis der ikke er plads).
Løgene skæres i tern og tilsættes sammen med karry og svitses med.
Krydderier, roseiner, vand og fløde tilsættes.
Retten småkoger ca. 1 time til kødet er mørt. Æblerne koger med de sidste 10 min.

Retten serveres rygende varm med tilbehør efter eget valg i små skåle.

Obs: Ved brug af tyndere fløde end piskefløde skiller retten.
Det smager dog stadig rigtig godt, og man kan evt. vente med at tilsætte fløden til allersidst hvorefter retten ikke må koge.


Opskriften er skrevet af: Anja, 11-12-2000 18:12, redigeret: 18-12-2002 21:31

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Det er en af mine favoritter - uhm. Prøv også med kyllingekød - det smager også skønt - skal dog ikke simre så længe som svinekødet.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 118176 der ser denne opskrift.