Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Vanilleparfait med kold skovbærsuppe

Superlækker dessert, se tilhørende forret og hovedret.

Mængde/antal pers: 6 pers

Ingredienser:
 Vanilleparfait:
 5 pasteuriserede æggeblommer
 10 spsk flormelis
 korn af 1 vanillestang
 ½ liter piskefløde


 Skovbærsuppe:
 200 g bær, fx solbær og ribs eller blanding (evt frosne bær)
 1 dl vand
 75 g sukker
 1 spsk flormelis
 saft af ½ citron


 Pynt:
 Citronmelisse


Fremgangsmåde:

Til parfaiten piskes æggeblommer og flormelis lyst og luftigt, til piskerisene trækker spor. Pisk fløden. Rør vanillekornene i og vend den stiftpiskede piskefløde i. Stil cremen i fryseren i 20 minutter, rør den igennem, frys atter 20 minutter og rør igennem, inden den fryses i den endelige form. Frys parfaiten i mindst 6 timer.

Til suppen koges bærrene med vandet under låg i 7 minutter, til bærrene er kogt ud. Si suppen, tilsæt sukker og kog, til sukkeret er smeltet.
Afkøl suppen helt. Justér evt. konsistensen med lidt vand, det skal dog være en forholdsvis tyk suppe. Smag til med flotmelis og citronsaft. Afkøl suppen helt, og stil den i køleskabet.

Servér parfaiten oven på suppen og pynt med citronmelisse.

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-01-2001 20:42, redigeret: 07-11-2017 09:50

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Desserter Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Det er bare super lækkert!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6790 der ser denne opskrift.