|
|
    
|
|
Vanilleparfait med kold skovbærsuppe
Superlækker dessert, se tilhørende forret og hovedret.
Mængde/antal pers: 6 pers
|
|
Ingredienser:
Vanilleparfait:
5 pasteuriserede æggeblommer
10 spsk flormelis
korn af 1 vanillestang
½ liter piskefløde
Skovbærsuppe:
200 g bær, fx solbær og ribs eller blanding (evt frosne bær)
1 dl vand
75 g sukker
1 spsk flormelis
saft af ½ citron
Pynt:
Citronmelisse
Fremgangsmåde:
Til parfaiten piskes æggeblommer og flormelis lyst og luftigt, til piskerisene trækker spor. Pisk fløden. Rør vanillekornene i og vend den stiftpiskede piskefløde i. Stil cremen i fryseren i 20 minutter, rør den igennem, frys atter 20 minutter og rør igennem, inden den fryses i den endelige form. Frys parfaiten i mindst 6 timer.
Til suppen koges bærrene med vandet under låg i 7 minutter, til bærrene er kogt ud. Si suppen, tilsæt sukker og kog, til sukkeret er smeltet. Afkøl suppen helt. Justér evt. konsistensen med lidt vand, det skal dog være en forholdsvis tyk suppe. Smag til med flotmelis og citronsaft. Afkøl suppen helt, og stil den i køleskabet.
Servér parfaiten oven på suppen og pynt med citronmelisse.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 21-01-2001 20:42, redigeret: 07-11-2017 09:50
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Desserter Sommermad
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Det er bare super lækkert!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7345 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|