Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Kold skaldyrstærte

Fin gæstemad og velegnet på en sommerbuffet

Mængde/antal pers: 8 portioner

Ingredienser:
 Bund (sprød tærtedej)
 3 dl. mel
 150g marg.
 2 spsk. vand


 Fyld:
 1 kg rejer med skal
 1 dåse ( ca. 200g) krabber
 ca. 120g lakserogn
 ½ dl. finthakket purløg
 ½ dl finthakket dild
 1/4 tsk. italiensk salatkrydderi
 1/4 tsk sort peber
 ½ dl mager mayonnaise
 2 dl creme fraiche, 18%


 Pynt: citron
 dildkviste
 rejer


Fremgangsmåde:

1. Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet. Lad dejen hvile i køleskabet ca 20 min.
2. Rul dejen ud til en firkant ca. 24x24cm. Fold den sammen i 3 lag. Drej dejen 1/4 omgang. Fold den påny i 3 lag.Gentag udrulningen og fold yderligere ind 2 gange.Lad dejen hvile i køleskabet igen i 30 min.
Rul dejen ud til en firkant og læg den i en form 20x28cm,gerne med løs bund.Dejen skal dække bund og sider på formen.Klem en strimmel aluminiumsfolie om kanterne, så dejen ikke glider ned af kanterne under bagningen.
4. Bag tærtebunden på en rist nederst i en 200° varm ovn ca. 10 min. i varmluftovn ved 175° 12-15 min. Tag forsigtigt folien af.Bag bunden yderligere 15 min.Lad tærtebunden køle af, inden den tages ud af formen.
5. Pil rejerne. Hæld væden fra krabberne og fjern " flipstiverne "
6. Rør ingredienserne til fyldet sammen og kom det i den kolde tærtebund lige inden den skal serveres.
7. Pynt med citron, et par rejer med skal og friske dildkviste.

Råd:
Tærtebunden kan bages i forvejen. Fyldet kan forberedes i god tid og vente i køleskabet.


Opskriften er skrevet af: Jytte, 16-02-2003 12:22, redigeret: 16-02-2003 20:28

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Frokost Forretter Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13550 der ser denne opskrift.