Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Figendessert

En lidt anderledes dessert

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 1 dåse henkogte grønne figner ( 550g )
 4 blade husblas
  dl halvtør cherry
 1 dl cremfraiche


 Pynt:
 2 dl piskefløde
 1 tsk instant kaffe
 1 spsk sukker
Fremgangsmåde:

Hæld væden fra fignerne i en lille gryde. Tag 4 hele figner fra til pynt. Skær de øvrige figner i kvarte stykker og fordel dem i 4 portionsglas.Udblød husblasen 5-6 min. i rigeligt koldt vand.
Knug husblasen fri for væde og smelt den i den varme figenlage.Tag gryden fra varmen og tilsæt sherryen på nær 1 spsk.Køl blandingen af og hæld den over fignerne.
Stil glassene i køleskab 3-4 timer.
Rør cremfraichen med den sidste sherry og hæld det over figen geleen. Knus instant kaffen i en plastpose med kagerulle. Pisk fløden stiv med kaffe og sukker og top det over på cremfraichen.

Pynt med de hele figner.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 16-02-2003 18:47, redigeret: 16-02-2003 19:32

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5656 der ser denne opskrift.