En sundere og mere interessant udgave af den traditionelle burger!
Mængde/antal pers: 4 personer
Ingredienser: 1 kg kartofler 2 tsk. salt kværnet peber 1 bdt. hakket persille (eller andre krydderurter) 2 æggehvider ca. 2 spsk. olie 500-600 g hakket oksekød ( max. 10% fedt) 1-2 rødløg i ringe 4 tomater evt. lidt syltet agurk og grønne syltede chili Blandet salat
Evt. 4 skiver stegt bacon Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, og riv dem grodt. Drys med salt, og pres straks al væden ud af kartoflerne (evt. i et viskestykke). Pisk æggehvider let sammen og vend kartoflerne samt persille og peber heri. Varm en stor pande godt op med olie, og sæt kartoffelmasse på i store skefulde. Bred dem ud til små tykke pandekager og brun dem på begge sider. Læg dem på en plade med bagepapir, og steg dem færdigt midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Form 4 store, flade bøffer af oksekødet og steg dem på en pande. Hvis du bruger bacon, kan du stege det først og stege bøfferne i baconfedtet.
Brugeren fremstilles som en traditionel burger, dog med to kartoffelkager i stedet for en burgerbolle.
Opskriften er skrevet af: Malle, 21-02-2003 13:18, redigeret: 21-02-2003 13:44
Andre opskrifter skrevet af Malle
Findes i følgende kategorier: HverdagsmadFrokostRetter med oksekødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9428 der ser denne opskrift.