Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Kartoffelburger

En sundere og mere interessant udgave af den traditionelle burger!

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 1 kg kartofler
 2 tsk. salt
 kværnet peber
 1 bdt. hakket persille (eller andre krydderurter)
 2 æggehvider
 ca. 2 spsk. olie
 500-600 g hakket oksekød ( max. 10% fedt)
 1-2 rødløg i ringe
 4 tomater
 evt. lidt syltet agurk og grønne syltede chili
 Blandet salat


 Evt. 4 skiver stegt bacon
Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne, og riv dem grodt. Drys med salt, og pres straks al væden ud af kartoflerne (evt. i et viskestykke). Pisk æggehvider let sammen og vend kartoflerne samt persille og peber heri. Varm en stor pande godt op med olie, og sæt kartoffelmasse på i store skefulde. Bred dem ud til små tykke pandekager og brun dem på begge sider. Læg dem på en plade med bagepapir, og steg dem færdigt midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Form 4 store, flade bøffer af oksekødet og steg dem på en pande.
Hvis du bruger bacon, kan du stege det først og stege bøfferne i baconfedtet.

Brugeren fremstilles som en traditionel burger, dog med to kartoffelkager i stedet for en burgerbolle.

Opskriften er skrevet af: Malle, 21-02-2003 13:18, redigeret: 21-02-2003 13:44

Andre opskrifter skrevet af Malle
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Frokost Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9428 der ser denne opskrift.