Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kalkunbryst med valnøddesauce

En rigtig lækker og fin ret

Mængde/antal pers: 6 pers.

Ingredienser:
 1 kg kalkunbryst
 1 bundt persille
 2 dl vand
 1 lille salathoved


 Marinade:
 2 tsk citronpeber
 1 spsk olie
 1 spsk soyasauce


 Sauce:
 1 porre
 skyen fra kalkunbrystet
 1 spsk olie
 75 g hakkede valnødder
 1 dl hvidvin
 1 dl cultura
 2 tsk maizena
 1/4 tsk salt
Fremgangsmåde:

Lav en rids i kalkunbrystet og fyld det med groft hakket persille og luk med kødnåle. Kødet lægges i et ovnfast fad.
Ingredienserne til marinaden piskes sammen og smøres på kødet.
Kødet brunes midt i ovnen 15 min. ved 225.

Vandet hældes ved, og kødet steger færdig i ca. 50 min. ved 160.
Mens kødet hviler under et stk. folie, laves saucen: Porren skæres i tynde ringe,svitses i olie. Skyen kommes i sammen med valnødder og hvidvin. Snurrer i ca. 5 min.
Cultura og maizena piskes sammen og røres i saucen. Saucen koges igennem og smages til med salt. Kom kulør i.

Kalkunbrystet skæres i skiver og serveres med valnøddesauce, pillekartofler og grøn salat.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 23-02-2003 19:07, redigeret: 01-03-2003 23:34

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med kalkun 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4740 der ser denne opskrift.