Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Fastelavnsboller (med appelsinsmag)

Bedere end hos bageren

Mængde/antal pers: 16 stk.

Ingredienser:
 Dej:
 200 g smør
 1,5 dl mælk
 50 g gær
 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
 et lille drys salt
 2 spsk. sukker
 1 æg


 Creme:
 2,5 dl fløde 13%
 2 spsk. sukker
 en halv vanilje stang
 2 æggeblommer
 2 spsk.maizenamel
 evt. 1 appelsin


 Glasur:
 100 g eller 2 dl flormelis
 ca. 2 spsk. kogende vand
 evt. 2 spsk kakao
 evt. kagekrymmel
Fremgangsmåde:

Smelt smør i en gryde, sluk og hæld mælken i. Rør gæren ud i blandingen og til sæt resten af ingredienserne. Rør dejen med en ske. Lad dejen hæve i en halv time.
Lav kagecremen imens. Kog fløde, sukker og den flækkede vanilje stang i en gryde. Rør æggeblommerne og maizenamel sammen i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i skålen og hæld denne blanding tilbage i gryden. Kog cremen i et par minutter. Cremen kan godt skille, men det har ingen betydning for det færdige resultat.
Hvis man er til frugter, kan man nu tilsætte saften fra en halv appelsin, evt. lidt fint reven appelsin skal.
Rul dejen ud i en firkant. Ca 30x30 cm. Skær den ud i firkanter (her er en pizza kniv særdeles velegnet) kom en klat creme på dem alle. B spidserne mod midten og klem godt sammen, så cremen bliver inde i bollerne. Læg bollerne på bagepapiret med sammenføjningerne nedad.
Lad bollerne efterhæve ca.20 min. Tænd ovnen 200 grader, bag dem ca. 20 min. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Rør glasuren af flormelis og lidt kogende vand så det er tyktflydende. Rør evt. lidt kakao i eller drys kagekrymmel på.

Opskriften er skrevet af: Netten, 27-02-2003 10:55, redigeret: 20-01-2010 15:44

Andre opskrifter skrevet af Netten
Findes i følgende kategorier:  Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5369 der ser denne opskrift.