|
|
|
Quicky boller
I kender det godt, det søndag, det regner, og hjælp, intet brød i huset, her kommer den hurtigste version af nogle fanstastiske boller, der heller ikke "feder"!!!
Mængde/antal pers: 6 stk
|
|
Ingredienser:
400 g hvede mel
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
1 lille kop lunkent vand
25 g gær (el. tilsvarende mængde tørgær)
Fremgangsmåde:
Mel, salt, sukker, og olie mixes med mixer i en skål, hvis du bruger tørgær, smider du det i nu! Efter at have rørt det i, tilsættes vand, efter behov, dejen skal være ikke alt for klistret. Hvis alm. gær tager du dit vand og rører hurtigt din gær ud i det, hælder det i skålen, og mixer sammen med det andet. Tilsæt mere mel efter behov, eller vand, hvis der er for meget mel. Tag din ikke klistrede dej ud på et melstrøet bord, form den til en pølse, del den i ca 6 boller. Bollerne sættes på et stykke bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 170 grader, og lad bollerne hæve imens den varmer op. 15, 20, 30 el. 40 minuter senere pensles bollerne med lidt vand og sættes i ovnen og bages 15 til 20 minutter.
Så har du varme boller, og det eneste du mangler er at vække familien. Hvis du er lidt til en sød bid, så prøv at drysse flormelis over bollerne lige efter du har penslet dem, det smager skønt.
"Jeg kan lave dejen på under 10 minuter, lader dem hæve omkring 20 el. 30 og bager dem de 15 til 20 minuter. Imens jeg gør det, lykkes det mig at gøre mig istand, osv. og de her boller er altid gode"
|
|
Opskriften er skrevet af: kitty kat, 28-02-2003 08:44, redigeret: 19-12-2004 11:00
Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier: Boller
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: De er virkelig hurtige at lave - smager bedst samme dag.
Andre kommentarer: pelle17: Har afprøvet denne opskrift pelle17 kommentar: Rigtige gode boller. Jeg har dog kun brugt 300gram hvedemel og så 100 gram grahamsmel bare for at gøre dem lidt sundere. Jeg kunne få 12 små boller af den portion.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 32388 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|