Lidt specielt brød, ungerne er vilde med det... Spises ristet med smør og kanelsukker, godt alternativ til kage.
Mængde/antal pers: 2 store brød
Ingredienser: ½ l mælk 100 g gær 1 æg 150 g smeltet margerine eller neutral olie 100 g sukker 2 tsk kanel 2 tsk kardemomme 1 tsk vanilie 1 kg mel Fremgangsmåde:
Gæren udrøres i lun mælk. Resten af ingredienserne på nær melet udrøres i mælken og der tilsættes mel til dejen ikke klistre mere.
Dejen sættes til hævning ca 1 time og formes derefter til 2 brød, efterhæver i ca 1/2 time. Bages v. 200 grader i ca. 25 min.
De bliver store.
Når brødene er kølet af ristes en skive på brødrister og der kommes smør og kanelsukker på.
Opskriften er skrevet af: TrineH, 06-03-2003 11:56, redigeret: 06-03-2003 22:17
Andre opskrifter skrevet af TrineH
Findes i følgende kategorier: BrødSøde sagerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8042 der ser denne opskrift.