Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Wokstegte grøntsager med nudler

Fedtfattig fast fød, helt ærligt, det kan ikke gøres hurtigere.

Mængde/antal pers: 2 pers.

Ingredienser:
 Fast food versionen:
 1 wokblanding
  pakke glasnudler/risnudler
 3 spsk. sesamolie (el. alm. olie.)
 Terriaky-marinade
 2 tsk ketchup
 salt
 peber
 
 Gør det selv versionen:
 1 gulerod
 100 g bønespirer
 sukkerærter
 1 dåse vandkastanjer
 50 g savoy kål el. hvidkål
 1 rød peberfrugt
 100 g champignonger
 1/2 pakke glasnudler/ris nudler
 Terriaky marinade
 2 tsk. ketchup
 salt
 peber
Fremgangsmåde:

Grøntsagerne tøs op, hvis de er frosne.

Hvis du laver det selv, så rens og skyl grønsagerne.
Hæld vandet fra kastanjerne, og skær dem i skiver.
Brug kun dem du vil have med i retten,det er helt op til dig.
Guleroden skrælles og skæres i tynde stave.
Peberfrugtens kerner fjernes, skæres i tynde stave.
Savoy kålen fintsnittes, og champignongerne skæres i tynde skiver. Sukkerærterne skal bare skylles, samme gælder bønnespirer.

Varm olien op i en wok eller sauterpande.
Steg grønsagerne, og rør rundt ofte.
Imens laves nudlerne, tag haldelen af pakken, ca. 100 g og lav som beskrevet på pakken.
Sådan gør jeg: Kog vand med elkoger, hælder det over nudlerne i en skål. Skubber dem godt ned i vandet, og skil dem fra hinanden med 2 gafler, lad dem være der ca. 3 minuter, og skyl grundigt med iskoldt vand.
Hæld vandet fra, og skil dem af igen med 2 gafler.

Når grønsagerne er helt varme, og let brunede, tilsættes nudlerne.
Mix grønsagerne godt ind i dem med de to gafler.
Hæld ca. 5 spsk. terriakymarinade, og lidt ketchup over nudlerne i wokken, bland godt rundt i det hele.
Smag på dem, oig find ud af om der skal mere salt, ketchup, eller marinade i.
Vær også sikker på at retten er varm nok, og server.

Tip:
Det her tar altså ingen tid, slet ikke hvis du kan købe frisk wok blanding. Du kan altid lave det her med kød, bare start med at steg det først, så grønsager osv.
Hvis du vil bruge kød, så brug kød i tern, el. strimler.
Og mariner det i mere terriaky marinade for et bedre resultat.
Og marinaden kan varieres i uendelighed.
Ideer til andre marinader:
Sur/sød sovs:
Lige dele sukker og eddike koges op, smages til med tomat
( i form af ketchup, tomat juice eller flæde hakkede tomater)
Og jævn med maizena, Hæld sur/sød sovsen over nudlerne
Østerssovs,
Tilsættes som terriakymarinade, bare uden ketchup.
evt. med et skvat snaps i.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 10-03-2003 22:23, redigeret: 23-03-2003 21:52

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Vegetar 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10778 der ser denne opskrift.