Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Rarbarber coulis, med orange creme, og sommerfugle

En ny trend, mascarpone er ved at blive udbredt, her kommer min version af en trendy dessert.

Mængde/antal pers: ca. 6 pers.

Ingredienser:
 Rabarber coulis:
 750 g rabarber
 ca. 300 g sukker
 vand
 vaniljesukker


 Mascarpone creme med appelsin/ grandmarnier:
 250 g mascarpone
 2 dl piskefløde
 3 tsk. vanilje sukker
  vaniljestang.
 1 appelsin
 1 tsk orange marmelade
 5 spsk flormelis
 3 spsk grandmarnier


 Sommerfugle:
 1 æg
 40 g flormelis
 40 g mel
 1 spsk vand
 1 tsk vanilje sukker


Fremgangsmåde:

Rabarber i sirup:
Rarbarber stængerne skrælles, skylles og skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver, og kommes i en gryde.
Der skulle gerne være omkring 500 g færdig renset rarbarber tilbage.
Dæk med vand og 200 g af sukkeret, samt halvdelen af kornene fra en vaniljestang, anden halvdel gemmes til mascarpone cremen, læg den tomme vaniljestang med ned i gryden.
Kog dem møre, og smag på rabarbersiruppen og tilsæt evt. mere sukker.
Hvis siruppen er meget tynd, men rabarberne færdige, så sig rabarberne i en sigte, og kog siruppen (evt. med noget mere sukker, smag dig frem) til den bliver tyk.
Læg de kogte rabarbere tilbage i siruppen.
Lad det hele koge hurtigt op, fjern vaniljestangen og lad det køle.

Mascarpone creme:
Appelsinen skylles godt, skallen rives fint og saften fra den presses.
Mascarponen røres med pisker til den bliver blød, og luftig.
Appelsinsaft (ca. 5 spsk), grandmarnier, appelsinskal (1 tsk), orange marmelade, vaniljesukker, og kornene fra en halv vaniljestang vendes i mascarponen.
Fløden piskes stiv, flormelis blandes i. Flødeskummen vendes med let hånd ned i mascarpone cremen.
Smag til undervejs, med sukker, grandmarnier og appelsinskal.
Stil cremen på køl, til den skal bruges.

Sommerfugle:
Æg, sukker, vand og vanilje piskes til en luftig masse.
Mel sigtes i, og vendes med let hånd.
Dejen smøres ud i sommerfuglevinger på en bageplade der er smurt eller med bagepapir.
Sommerfuglevinger laves som en halvcirkel, der er lidt aflang -ikke mere end ca. 3 cm lang. (af denne portion dej skal der blive mindst 12 vinger)
Sommerfuglevingerne bages i ca. 7 min. ved 210 grader.

Servering:
I skåle af glas lægges en bund af rabarber med sirup, og læg så en pæn stor klat mascarpone cr
Form den mens du lægger den på, med en spise ske, få den til at ligne et halvt æg, så og sige.
Tag to vinger og sæt dem i cremen, som var det en sommerfugl.
Server denne dejlige friske sommer/forårs dessert med et skønt glas grandmarnier, og en kop kaffe.

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 12-03-2003 21:04, redigeret: 09-04-2003 14:12

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5604 der ser denne opskrift.