Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Mit gode franskbrød

Dejlig svampet, bliver bare revet væk

Mængde/antal pers: 12 pers. ca

Ingredienser:
 ca. 1 kg mel
 75 g margarine
 50 g gær
 7½ dl mælk
 2 tsk sukker
 2 tsk salt
 3 store tsk honning
 ca. 75 g sesamfrø


Fremgangsmåde:

Lun mælken med margarinen, rør gæren ud med noget af mælken i et fad, kom derefter mel i og de øvrige ingredienser
og ælt dejen til en blød og smidig dej, endelig ikke fast.
Stil brødet til hævning et lunt sted med wrap over, 30 min gerne 1 time det bliver det kun bedre af.Slå derefter brødet op, og lad det stå 5 min. Form derefter dejen til et stort brød,
kan også lave 2 mindre, og stil det igen til hævning gerne i ca 1 time. Derefter pensles brødet med lidt kold kaffe eller mælk,
og drys med birkes. Bag brødet ved 200° i varmluftovn i ca 35 min.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 22-03-2003 19:05, redigeret: 03-04-2003 14:30

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
Aragorn: Har afprøvet denne opskrift
Aragorn kommentar: Jeg kan varmt anbefale dette brød, det giver nogle gode, rigtigt lækre franskbrød, der holder sig blødt og lækkert i flere dage, hvis det opbevares i en plasticpose.
Lad endelig dejen hæve i 2 x 1 time, det bliver brødet kun bedre af.
Kan sagtens fryses.

Frans_K_B: Har afprøvet denne opskrift
Frans_K_B kommentar: Hej Jytte,
Min gode veninde Nannette og Jeg(Frans) prøvede din opskrift i dag. Vi har en brød klub sammen(Frans og Nannette, med brød til) hvor vi mødes hver 14. dag for at blive bedre til at bage. I dag havde vi gang i franskbrødets magiske verden og brugte din opskrift som udgangspunkt. Resultatet blev rigtig godt, især honningen var et hit. Vi var lidt uenige med hensyn til sesam, men jeg sluttede konflikten med at lave to brød. Et med og et uden ;)
Tak for hjælpen Jytte


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 22317 der ser denne opskrift.