Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Æble/marengs lagkage

Som den laves hos konditoren, en meget lækker lagkage, som oldemor kunne finde på at lave den.

Mængde/antal pers: 1 stk

Ingredienser:
 2 lyse lagkagebunde
 500 gr. æblemos, færdig købt paa glas eller hjemmelavet
 3 æggehvider
 300 g sukker
 evt flødeskum
Fremgangsmåde:

Pisk æggehvider og sukker stift i en skaal eller gryde placeret i vandbad, pisk til det er meget stift og blevet til italiensk marengs (en skinnende marengs, som er meget stiv).
Tag en lagkagebund, dæk med æblemos, ny bund på, denne dækkes også med æblemos.
Der skal gerne være en god portion æblemos mellem hver bund.
Dæk kagen med marengsen på en dekorativ måde.
Grund fx hele kagen med et pænt lag af marengsen, og pynt med resten af marengsen via en sprøjtepose, (alm. fryseposer med et lille hul og en tyl til sprøjteposer er meget anvendelige, og så kan posen smides ud bagefter - en fordel, hvis man ikke vil stå og vaske sin sprøjtepose)
Sæt lagkagen i en forvarmet ovn ved ca 200 grader varmluft og bag marengsen gylden på ydersiden, eller bare så den får et bagt look, ca. 5 minutter.
Brug evt. en proffesionel creme brulee brænder istedet.

Server kagen, evt. med flødeskum til.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 28-03-2003 07:21, redigeret: 22-04-2003 12:56

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Lagkager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 20878 der ser denne opskrift.