Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Lynstegt tunbøf med sursød løgkompot og skivede kartofler

Uhhhm - det ligner en million og smager skønt.

Mængde/antal pers: 2 pers

Ingredienser:
 3 bagekartofler
 olivenolie
 hvid peber


 Rødløgs- og forårsløgskompot:
 3 små rødløg
 1 bundt forårsløg
 2 spsk olivenolie
 1 spsk stødte sennepskorn (eller 2 tsk sennepsmel)
 1 tsk stødte bukkehornsfrø
 1-2 tsk hvidvinseddike
 1 dl lunkent vand
 1 spsk sukker


 2 tunbøffer a' 150-200 g
 hvid peber
 salt
 smør




Fremgangsmåde:

Skivede kartofler:
Ovnen sættes på 225 grader (varmluft).
Kartoflerne skrubbes (skal ikke skrælles) og skæres i 1 cm tykke skiver. De skylles let og lægges på en bageplade med bagepapir. De sprayes eller pensles med olie og drysses med hvid peber. Sættes midt i ovnen ca 30 min. (slut evt. af med grill for at få dem lækre sprøde).

Rødløgs- og forårsløgskompot:
Rødløgene skæres i små både, forårsløgene skylles og skæres i skrå snitter, tag så meget af det grønne med, du synes (jeg tager kun det lysegrønne).

Sennepskorn og bukkehornsfrø stødes i en morter og kommes på en pande sammen med olie. Rødløg og forårsløg svitses forsigtigt i olien - de skal ikke blive brune. Når løgene er blevet lidt bløde tilsættes sukker opløst i lunkent vand samt hvidvinseddike. Kompotten kan nu stå og simre lidt (evt under låg) mens du lynsteger tunbøfferne.

Lynstegte tunbøffer:
Krydr tunbøfferne med hvid peber og groftkværnet salt.
Varm en pande op til den er glohed, kom en klat smør på og læg tunbøfferne på. De skal kun stege meget kort på hver side - og skal være rå inden i når de er færdige.
Det er meget vigtigt, at du ikke får stegt tunbøfferne for meget, så bliver de seje som skosåler!

Skær tunbøfferne over på midten.
Anret det hele på tallerkener ved først at lægge en bund af kartoffelskiver, krydr med groftkværnet salt, derefter de to stykker tunbøf let adskilt, herimellem fordeles rødløg og forårsløgskompotten.

Voila!


Opskriften er skrevet af: Anja, 07-04-2003 14:30

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med tun 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Rigtig lækker ret!

Andre kommentarer:
Gittejep: Har afprøvet denne opskrift
Gittejep kommentar: En supergod enkelt ret, den vil vi lave igen.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 37432 der ser denne opskrift.